четвер, 25 лютого 2016 р.

ЛЕСИНА "ЛІСОВА ПІСНЯ"



До 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки 
105 років - драми-феєрії «Лісова пісня».

  В Жидачівській районній бібліотеці для дітей, за участю дітей 9-го та 10-го класів Жидачівського НВК було пройдено життєву та творчу сторінки Лесі Українки за матеріалами книжкової виставки .

 Уривок драми-феєрії «Лісова пісня»,що стала найвищим мистецьким здобутком,в ролях виконували  учні 10-го класу.

  За словами самої Лесі Українки, поштовхом до написання драми послужили спогади про рідну Волинь, її соснові ліси й урочища з глибокими чистими озерами, та невитравна ностальгія, яка постійно жила в душі поетеси на чужині.Цей шедевр вона написала всього лише за три тижні, на Кавказі. Ідея створити «Лісову пісню» була навіяна спогадами дитинства.

    Світ природи та її міфологічних істот і світ реальний з постатями звичайних людей — виступають у драмі-феєрії "Лісова пісня".Пора року —весна, прекрасний час, коли все живе пробуджується від зимового сну. Жива природа — лісові, польові та водяні істоти-духи, витворені народною фантазією: Лісовик, Мавка, Водяник, Перелесник, Русалки, Потерчата.
     Багато років "Лісова пісня" — прекрасна казка про любов і зраду, про силу лісову та водяну — чарує читачів, приваблює глибоким філософським змістом, закликає до гармонії буття, до миру з власною душею. Цей твір навчає нас любити й шанувати рідну природу, пізнавати її закони, по-хазяйськи ставитись до її багатств, розуміти, що людина і природа — єдине ціле.
 Не треба порушувати красу, яка гріє душу, надихає нас на добрі вчинки, є невичерпним джерелом творчості й натхнення.


Немає коментарів:

Дописати коментар