четвер, 17 травня 2018 р.

ФАНТАСТИЧНА ГОСТЯ-ОРЕСТА ОСІЙЧУК.



Сьогодні, у велике свято Вознесіння, чудовий, світлий День  вишиванки, до Жидачівської районної бібліотеки для дітей завітала фантастична гостя, волинська дитяча письменниця, автор роману - фентезі «Айхо, або Подорож до початку»,  наша землячка - Ореста Осійчук (народилась у смт. Журавно, Жидачівського району)



Батьки Орести були  лікарі. Маленькою Ореста, як і всі діти, думала бути  лікарем. Та, вже в дитинстві  підкрадалась  друга думка-бажання стати письменницею.
Дитинство та юність майбутньої письменниці пройшли на Волині. 
За фахом Ореста - кваліфікований юрист.
Перший свій роман - фентезі «Айхо, або Подорож до початку» Ореста закінчила в 2012 році і видала  у видавництві Луцька під псевдонімом Оршуля Фареняк.
Роман отримав першу премію у 2013 році  у номінації  «Прозові твори для дітей» на Міжнародному конкурсі «Коронація слова».
  У 2014 році увійшов у 20-ку кращих дитячих книжок у номінації  «Рейтинг критика»; На  Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон» Ореста Осійчук стала лауреатом в номінації «Найкращий дебют 2016 року».
  Згодом перша книга перевидана і автором книги справжня - Ореста Осійчук.  

Пані Ореста розповіла своїм читачам історію написання першої книги; про свою дитячу мрію - стати письменницею; як з’явився хлопчик з нереального світу - Айхо; звідки беруться імена героїв  її книг; які події  з її дитинства пов’язані з героями книг та багато інших.
Ореста юним читачам в ігровій формі порівняла героїв відомих українських казок з героями нереального світу  її книг про Айхо.
Діти із задоволенням придбали  книгу із автографом автора роману -фентезі «Айхо, або Подорож до початку».
Читачі радо зустрінуться із героями наступних книг, адже, за  назву другої книги діти проголосували майже одноголосно. "До скорої зустрічі"- саме такі слова почула від читачів  Жидачева п. Ореста.



Немає коментарів:

Дописати коментар