середу, 13 березня 2013 р.

Тарасові слова, то правда жива


Шевченківське свято "Тарасові слова,то правда жива" відбулося в Жидачівській ЦДБ.Із розповідей та віршів учасників свята присутні почули слова правди із українського життя та життя маленького Тараса від народження до багатої творчої діяльності,як поета так і художника. Найбільшим і найголовнішим «ділом» Шевченка було його СЛОВО, його «Кобзар», опублікований у 1840 році. Ця маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії,вибухнула,мов джерело холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві виразністю, простотою і поетичною грацією вислову.


 Не приніс «Кобзар» Шевченкові ні багатства, ні розкоші, зате вкрив вічною славою.Кобзарем його ми звемо, Так від роду і до роду. Кожен вірш свій і поему Він присвячував народу.
 

    Літературний портрет "Віч-на-віч із Шевченком" проведено із 6 "Б" класом Жидачівського НВК. 
Вчитель української мови та літератури Пиріг Галина Романівна підготувала дітей для читання віршів Т.Г.Шевченка: Хомин Анастасія "Плач Ярославни", Ігор Гентош "Розрита могила",Христина Осьмак "Заповіт",Галя Бурячок"Думи мої,думи мої",Давидчак Олександра "Сон",Максим Мельничук "Садок вишневий коло хати",1-ші два місця на краще читання вірша Т.Шевченка поділили між собою н Анастасія Хомин та Ігор Гентош. Також діти читали свої власні вірші- Николин Вікторія,Щербій Евеліна. Бібліотекар Жидачівської ЦДБ Ремиз Ольга Іванівна провела огляд книг про дитинство Тараса, та із великою зацікавленістю слухали легенду Василя Лисенка"Нічний гість".

Стеблій Надія Миколаївна для учасників провела вікторину життю і творчості Тараса Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар