пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

ЗУСТРІЧІ З ПИСЬМЕННИКАМИ



ДАРА КОРНІЙ, НАТАЛКА ГУРНИЦЬКА, ТАРАС  БЕРЕЗА


   Вдруге в Жидачівській бібліотеці зустріч з Дарою Корній (справжнє ім'я Мирослава Замойська) народилася  на Волині. Дара Корній писала для дітей  та підлітків . Дебютний "дорослий" роман письменниці під назвою «Гонихмарник» здобув третю премію «Коронації слова-2010», був виданий у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» та став лауреатом премії асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011». Другий роман «Тому, що ти є» – «Вибір видавців» у «Коронації слова-2011». Наступний роман «Зворотний бік світла» теж було відзначено дипломом «Вибір видавців» уже на «Коронації слова-2012». Зворушили читача твори   «Зірка для тебе» та  «Зворотний бік темряви».    
 Наталка Гурницька  народилася  у Львові... Писала завжди, але  вирішила, що варто видати книжку аж у 2012 році, і книжка сама проклала собі дорогу та легко розійшлася. Мова йде про роман« Мелодії кави в тональності кардамону»

     Укладач словників та посібників Тарас Береза працює з 2006 року. Його першим виданням є Українсько-англійський інтерактивний посібник «Швидка перекладацька допомога від Лінгвістичного Центру. Випуск 1. Юридичний. Цивільно-правові договори».   Книга вийшла друком 2010 року,наступного року  «Практичний англо-український словник фразеологічних синонімів», укладений Тарасом Березою, Олегом Кулинським та Лесею Коцюк. Видання увійшло в номінацію «Книга року» на 18-му Форумі видавців (2011).

   Авторська серія Тараса Берези «Інноваційні словники» активно розвивається в межах діяльності Лексикографічної лабораторії LEXILAB при Національному університеті «Острозька академія».

   Над укладанням словника «Сучасний англо-український словник живої мови». 

       ВОЛОДИМИР ШОВКОШИТНИЙ     ЛЮДМИЛА КОГУТ
     Вдруге на Жидачівщині, зустріч з  письменником, лі­те­ра­тором, ви­да­вецем, гро­мад­ським ді­ячем, ке­рів­ни­ком На­ціо­наль­ної спіл­ки пись­мен­ни­ків Ук­раї­ни, професором, доктором філософії Володимиром Шовкошитним, та вперше в Жидачеві львівська письменниця,прозаїк - Людмила Когут.
 Книги  з автографами авторів  розійшлися  поміж присутніх.

 

ДЕКАДА УКРАЇНСЬКОЇ КНИЖКИ

  Декада української книжки розпочалась в бібліотеках із  ознайомлення з книгами історії України, зокрема: українського козацтва, Української повстанської армії, захисників України, воїнів АТО .

   Покро́ва Пресвято́ї Богоро́диці — християнське і народне свято, яке відзначається православними та греко-католиками 14 жовтня. З 1999 року свято відзначається як День українського козацтва. На Покрову, 14 жовтня святкується День УПА.      З 2014 року указом Президента України на свято Покрови призначено День захисника України.

Літературна вікторина з читачами  7-8 класів "ВІД КОЗАКІВ ДО НАШИХ ДНІВ".