четвер, 26 травня 2016 р.

БЕЗПЕЧНІ КАНІКУЛИ

ЗНАВЦІ  ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ТА  ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ.
 ВІКТОРИНИ,ІГРИ,ЛІЧИЛКИ ДЛЯ НАЙМОЛОДШИХ.
 Діти, всім вам знати варто,
 Що з вогнем погані жарти,
 Будьте всюди обережні – 
 Вивчіть правила пожежні!
            Якщо виникла пожежа, 
            Всюди полум’я і дим,
            Побіжіть до телефону
             Та дзвоніть на „101”.
 В Жидачівській районній бібліотеці для дітей - бібліотекарі ознайомили  дітей молодшого шкільного віку із правилами  дорожнього руху, безпеки пішоходів та пожежної безпеки на канікулах. Учні  Іванівцівської ЗОШ (вчителі Коханевич Ольга Романівна,Стеблій Христина Юріївна) та першокласники Жидачівського НВК (вчитель Вацех Галина Ярославівна)


































































































четвер, 19 травня 2016 р.

ІВАН ФРАНКО.ЖИТТЯ ТА ТВОРЧІСТЬ.

БІБЛІОЕКСКУРС ФОТОВИСТАВКОЮ  про ІВАНА ФРАНКА
Про дитинство юність та доросле життя Івана Франка  розповідають  свтлини на виставці "У притворі вічності". Сьогодні стежками  Івана Франка мандрували учні 9-Б  та 10-го класів Жидачівського НВК. Цікаву розповідь про кожну світлину з життя  Івана Франка, почули діти від  вчителя  української літератури Галина Пиріг, учениці 9-го класу Оксани Левицької,, бібліотекаря Жидачівської ЦДБ Ольги Ремиз. Мандрувати розпочали із с.Нагуєвичі,де народився і проживав маленький Іван Франко, пізніше Ясиниця Нова, Нормальна школа, Гімназія, Університет,Перший та другий арешт,Київ,Доктрина, Політична та наукова діяльність, Збірка "Зів"яле листя", Хвороба, У притворі вічності.

 











































































учні 9-го класу




 

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ



 Сьогодні, у третій четвер, 19 травня українці відзначають День вишиванки.
 В цей день  українці вдягають вишиванки - йдучи на роботу, навчання, до бібліотеки,в гості  та просто на прогулянку. До бібліотеки -також у вишиванках:




СТЕЖКАМИ ІВАНА ФРАНКА

ЕКСКУРС ФОТОВИСТАВКОЮ "У ПРИТВОРІ ВІЧНОСТІ"
до 100-річчя з дня смерті Івана Франка.
  Фотовиставка організована за сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської  ОДА та знаходиться в Жидачівській районній бібліотеці для дітей.

 Стежками Івана Франка - від маленьких років до дорослого творчого  життя пройшлися учні  9-го класу Жидачівськго НВК разом із вчителем української літератури Галиною Романівною Пиріг та бібліотекарем Жидачівської районної бібліотеки для дітей Ольгою Іванівною Ремиз.
  Діти читали вірші Франка англійською та українськаю мовами.























вівторок, 17 травня 2016 р.

НАЙКРАЩІ ЧИТАЧІ ЛЬВІВЩИНИ 2016 РОКУ. ДИТЯЧИЙ ФОРУМ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ.

 Переможці 2-го етапу Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2016 року" знову зустрілися у Львові. Найкращі читачі бібліотек Львівщини мали змогу відвідати та взяти у часть у заходах Дитячого форуму видавців у Львові 14 травня 2016 року. Оксана Голомша-учениця 6-го класу Жидачівського НВК  активно приймала участь у всіх  конкурсних змаганнях, зустрілась з письменниками та поетами,придбала книги з автографом Сашка Дерманського, відвідала виставку ілюстрацій Мар"яни Кочмар для "Молитовника для дітей", приймала участь у майстер-класах.
В університеетській бібліотеці-привітали учасників герої живої виставки, згодом  командами вступили до університету, переходили на вищі рівні навчання,своїми правильними відповідями на екзаменах, продовжили командні випробування у   Бібліотечному КВЕСТі "Історія створення книги".
 Книжка з автографом


Перед входом на форум
























В університеті