вівторок, 30 квітня 2013 р.

ПРИРОДА І МИ



ЕКО ВЕРНІСАЖ  у Жидачівській бібліотеці для дітей присвячений Дню Землі та Міжнародному Дню пам"яті Чорнобиля за участю дітей  гуртка "Екос" Жидачівського міського Центру Творчості Дітей (крівник Леся Антонівна Баранкевич), учнями 4-го класу ЗОШ №2 (кл.керівник І.Репецька)  та учнями 7-го класу гімназії ім.О.Партицького. Земля народжує прозорі струмки і потоки. Носить на собі океани, хмари і їх тіні. Пускає в небеса птахів, приймає в себе всі сніги й дощі,гладенькі і великі картоплини, маленькі зернятка, дає всьому життя. 
  Для кожного з нас слово "природа" пов'язане насампе-ред з пейзажами рідного краю, того куточка землі, де минули дитячі роки, де мамина колискова пісня зливалася з шумом дерев за вікном. На все життя ті краєвиди закарбовуються в пам'яті, серці, душі незабутніми спогадами. Для когось це білокорі, стрункі берізки чи тополі, для інших - барвисто уквітчана килимами трава чи смарагдове руно гірської полонини.


          Екологічний марафон                                                                                                                    
  Вікторина на тему природи




 Гра  "Равлик "-загадки про природу між 5-ти командами.


   

 Перегляд книг, що розповідають про  природу,екологію, лікувальні властивості рослин, Чевону книгу провела бібліотекар ЦДБ Ольга Ремиз по розділах  книжкової виставки "Прекрасний веселковий світ".

четвер, 4 квітня 2013 р.

Найкращий читач 2013 року на Жидачівщині



  Найкращого читача  2013 року в Жидачівському районі - ВИЗНАЧЕНО.

Левицька Оксана - учениця  6-го класу Жидачівського НВК.
Пилипів Андріана - учениця 7-го класу Жидачівської ЗОШ  І-ІІІ ст.№2
   













  



 У другому турі конкурсу взяло участь 20 найкращих читачів бібліотек. Це учні 6-7 класів Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, Жидачівського НВК, гімназії ім.. О.Партицького , читачі  бібліотек-філій с.Млиниська, с. Лівчиці, с.Тейсарів, с.Бережниця. 
    Вікторину проводили працівники Жидачівської ЦДБ, із категорій : Книга;Українська література;Світова література; Міфи; Імена; Дружба.
  

                                  
                                                                                               
    


       Незалежне жюрі:

 Начальник відділу культури РДА-Й.Тимофтевич, Директор Жидачівської РЦБС- В.П.Костирка, методисти РМК - Н.А.Тріщ, О.М.Костик, заст.директора по роботі з дітьми РЦБС - Л.С.Бімба, бібліотекар ЦДБ-О.І.Ремиз, бібліотекар ЦДБ - Н.М.Стеблій

   
  





  Начальник відділу культури З.Й.Тимофтевич подякував всім переможцям 1-го етапу  та подарував на згадку путівники "Жидачівщина" .

 Переможці нагороджені дипломами .
   Левицька Оксана - учениця  6-го класу Жидачівського НВК.
   Пилипів Андріана - учениця 7-го класу Жидачівської ЗОШ  І-ІІІ ст.№2

середу, 3 квітня 2013 р.

ЧИТАЙ.ПРАГНИ.ПЕРЕМАГАЙ.



 Свято  до Міжнародного дня дитячої книги
 Цей день має давню історію. Починаючи з 1967 року - за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, 2 квітня світ відзначає як Міжнародний день дитячої книги. Це день народження видатного, відомого в різних країнах світу, датського дитячого письменника-казкаря 
Ганса Крістіана Андерсена.   
  
    Книжка із перших місяців життя маленької дитини - є найкращою забавкою та відкриває дивовижний,чарівний казковий світ.  Просто треба взяти в руки Книгу і ...опинитись в цьому світі.Найкращі слова присвячені одному із перших винаходів людини - КНИЗІ