суботу, 23 березня 2013 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ



   Тиждень дитячої книги  на Жидачівщині.
Маленькі канікули для дітей та дорослих закінчились.
Ось як проходив цей тиждень у Жидачівській бібліотеці для дітей. В День волонтера «Книга-світ,книга серцю привіт», діти дали друге життя книгам.
 

  День дошкільників та першокласних «Казки на всі смаки» , День читачів-учнів 6-7 класів «Друзі,які не зрадять», спілкувались про дружбу  та друзів у своєму житті та про героїв книг.     

День організаторів дитячого читання «Читаємо разом з дітьми».
 
 
  

пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Всесвітній день поезії .

   Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору.Сьогодні поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали — 21 березня. Вперше Всесвітній день поезії відсвяткували  у Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято ЮНЕСКО у 1999 році.Поезія - йдеться в рішенні ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини.



   В цей день в Жидачівській  бібліотеці для дітей популяризувалась творчість світових, українських та сучасних поетів,  якi відроджують одвічну традицію живого звучного поетичного слова. Із перегляду книг  на книжковій виставці «Поезія-це сила чарівна» Уляна Білик розповіла читачам про найвідоміших поетів України та світу.













середу, 20 березня 2013 р.

КОЛЬОРОВІ ПАРАСОЛЬКИ

   Щорічно 20 березня  на Львівщині проходить Загальнообласний день читання.
Ось як це було у нас!
          
    В цей день для дітей читають дорослі. Цього року маленькі читачі слухали коротку розповідь із біографії Львівської поетеси Марії Людкевич,зокрема про написання дитячих книг, та літературні нагороди.

Книгу «Кольорові парасольки», із багатьма справжніми парасольками, такими незначними і такими необхідними кожній людині,діти уважно слухали, коментували та спілкувались із дорослими після кожного прочитаного вірша, казочки.Читали для дітей вчителі Іванна Репецька та Марія Хом’як, заступник директора бібліотеки по роботі з дітьми ЦДБ Любов Бімба, директор РЦБС Віра Костирка, секретар Жидачівської міської ради Ольга Лешков’ят,  заступник міського голови Ярослав Гаврильчук,  представник служби у справах  дітей Жидачівської РДА Татяна Карабін, редактор інформаційного бюлетеня "Удеч сьогодні" Ірина Лабай, зав.методичним відділом ЦБС Віра Майоха, зав.ІБВ Марія Мадараш,
а також самі діти читали віршики із книжки "Домовик Без черевик". Книги Марії Людкевич,які були представлені на книжковій виставці діти залюбки захотіли взяти додому та попросити дорослих,щоб їм прочитали. Творчість Марії Людкевич — розповідь про людське життя, сповнене клопотів і потрясінь. Це життя, огорнене крилами Ангела і молитвою Богородиці. Фото можна подивитись ТУТ

середу, 13 березня 2013 р.

Тарасові слова, то правда жива


Шевченківське свято "Тарасові слова,то правда жива" відбулося в Жидачівській ЦДБ.Із розповідей та віршів учасників свята присутні почули слова правди із українського життя та життя маленького Тараса від народження до багатої творчої діяльності,як поета так і художника. Найбільшим і найголовнішим «ділом» Шевченка було його СЛОВО, його «Кобзар», опублікований у 1840 році. Ця маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії,вибухнула,мов джерело холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві виразністю, простотою і поетичною грацією вислову.


 Не приніс «Кобзар» Шевченкові ні багатства, ні розкоші, зате вкрив вічною славою.Кобзарем його ми звемо, Так від роду і до роду. Кожен вірш свій і поему Він присвячував народу.
 

    Літературний портрет "Віч-на-віч із Шевченком" проведено із 6 "Б" класом Жидачівського НВК. 
Вчитель української мови та літератури Пиріг Галина Романівна підготувала дітей для читання віршів Т.Г.Шевченка: Хомин Анастасія "Плач Ярославни", Ігор Гентош "Розрита могила",Христина Осьмак "Заповіт",Галя Бурячок"Думи мої,думи мої",Давидчак Олександра "Сон",Максим Мельничук "Садок вишневий коло хати",1-ші два місця на краще читання вірша Т.Шевченка поділили між собою н Анастасія Хомин та Ігор Гентош. Також діти читали свої власні вірші- Николин Вікторія,Щербій Евеліна. Бібліотекар Жидачівської ЦДБ Ремиз Ольга Іванівна провела огляд книг про дитинство Тараса, та із великою зацікавленістю слухали легенду Василя Лисенка"Нічний гість".

Стеблій Надія Миколаївна для учасників провела вікторину життю і творчості Тараса Шевченка.